top of page

Υλοποίηση έργων στην Φθιώτιδα, για την συντήρηση 1500 χιλιομέτρων δασικών δρόμων.




Με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και το Εθνικό Πρόγραμμα Προστασίας Δασών, στη Φθιώτιδα υλοποιούνται έργα, σε πρώτη φάση, για την συντήρηση 1500 χιλιομέτρων δασικών δρόμων, συνολικά στην περιοχή του Νομού Φθιώτιδας, εκ των οποίων τα 600 χιλιόμετρα δασικού οδικού δικτύου αντιστοιχούν στο Δασαρχείο Λαμίας, οι οποίοι παρέμεναν μέχρι πρότινος απροσπέλαστοι, για πολλές δεκαετίες.


Όπως δήλωσε σχετικά ο κ. Χειμάρας:

«Με πόρους από το Εθνικό Πρόγραμμα Προστασίας Δασών, στη Φθιώτιδα υλοποιούνται έργα για την συντήρηση 1500 χιλιομέτρων δασικών δρόμων, οι οποίοι παραμένουν απροσπέλαστοι για πολλές δεκαετίες.

Με τον φίλο Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Αμυρά, επισκεφτήκαμε τον Εθνικό Δρυμό Οίτης, περιοχές της Λοκρίδας και της Δυτικής Φθιώτιδας.

Πραγματοποιήσαμε αυτοψία σε σημεία που διενεργούνται εκτενείς προληπτικοί καθαρισμοί και απομακρύνεται συσσωρευμένη καύσιμη βιομάζα.

Πέραν αυτών, ζητήσαμε και είμαι βέβαιος πως έχουμε την στήριξη του Υφυπουργού, στην ενίσχυση των Δασικών Υπηρεσιών της Φθιώτιδας, με νέο επιστημονικό προσωπικό, αλλά και πρόσθετους οικονομικούς πόρους, για την εκτέλεση αναγκαίων έργων υποδομής.

Συμφωνήθηκε η άμεση προετοιμασία μελετών, προκειμένου ο κ. Αμυράς να διασφαλίσει την χρηματοδότηση των αντίστοιχων έργων.

Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και η ασφάλεια του οικοσυστήματος αποτελεί πρώτιστη προτεραιότητα!

Τον ευχαριστούμε για την στήριξη της Φθιώτιδας!»



















bottom of page