ποιος είμαι...
Γεννήθηκα στη Λαμία τον Σεπτέμβριο του 1975 και μεγάλωσα στο Λιανοκλάδι. Είμαι παντρεμένος με την Ζωή Καλατζή, οδοντίατρο, πατέρας του Θάνου και της Όλγας, γιος του Θανάση Χειμάρα, πρώην Βουλευτή και Νομάρχη Φθιώτιδας και της Καίτης Χειμάρα, συνταξιούχου τραπεζικής υπαλλήλου. Είμαι πτυχιούχος της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (MBA).
Από το 1999 μέχρι το 2007, εργάστηκα σε διάφορες επιχειρήσεις στην Αθήνα, ως στέλεχος Οικονομικών Διευθύνσεων. Η διάθεσή μου να δημιουργήσω την δική μου επαγγελματική πορεία, με οδήγησε το 2005, στην ίδρυση ατομικής επιχείρησης παροχής υπηρεσιών Συμβούλου Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, με εξειδίκευση στην αναδιοργάνωση επιχειρήσεων και τη συμμετοχή τους σε Ευρωπαϊκά αναπτυξιακά προγράμματα.
Ο τόπος μου, η Φθιώτιδα, είναι η ζωή μου. Για το λόγο αυτό το 2006, επέστρεψα μόνιμα στη Λαμία και επέκτεινα την επιχειρηματική μου δραστηριότητα, συστήνοντας κάθετη μονάδα Σχεδιασμού και Παραγωγής Ψηφιακών Εκτυπώσεων (neXtshop). Από το 2013, υπήρξα συνιδρυτής και ασκώ καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου σε εταιρεία παραγωγής Καινοτόμων Εφαρμογών Λογισμικού για έξυπνες συσκευές, η οποία δραστηριοποιείται κυρίως σε αγορές του εξωτερικού.
ο τόπος μου
είναι η ζωή μου!
θεμησ χειμαρασ
Βουλευτής Φθιώτιδας
στα κοινά...
Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, εκλέχθηκα Βουλευτής Φθιώτιδας, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη.
Στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών μου δραστηριοτήτων, συμμετέχω ως τακτικό μέλος στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας.
Είμαι επίσης Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ισπανίας, καθώς και μέλος στις Ομάδες Φιλίας Ελλάδας-Τσεχίας, Ελλάδας-Ισραήλ και Ελλάδας-Μαρόκο.
Το διάστημα 2019-2020 συμμετείχα στη Διαρκή Μόνιμη Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων.
Ασχολήθηκα με τα κοινά για πρώτη φορά, στις Περιφερειακές εκλογές του 2014 και εκλέχθηκα πρώτος σε ψήφους Περιφερειακός Σύμβουλος της Φθιώτιδας, με τον συνδυασμό του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μπακογιάννη. Από το Νοέμβριο του 2014 έως το Μάιο του 2016, διετέλεσα Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Σχεδιασμού Περιφερειακής Πολιτικής, με αντικείμενο τη συμμετοχή της Περιφέρειας σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα και την εισήγηση ένταξης έργων στο ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020. Τον Ιούνιο του 2016, ορίστηκα Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εξωστρέφειας & Αναπτυξιακού Προγραμματισμού. Ήμουν επικεφαλής της Επιτροπής Αναπτυξιακών Θεμάτων της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.) και αιρετός εκπρόσωπός της στην Επιτροπή Παρακολούθησης του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας 2014-2020.
Σε συνεργασία με όλους τους φορείς της Περιφέρειας, είχα την ευθύνη της σύνταξης του Στρατηγικού Σχεδίου και της προετοιμασίας των Κοινωνικών & Επιχειρηματικών Πολιτικών της Περιφέρειας, για την περίοδο 2014-2019. Από νωρίς κατάλαβα πως για να πετύχουμε να «αλλάξουμε στην καρδιά της Ελλάδας», πρέπει να δημιουργήσουμε δομές, να ενώσουμε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας με το Διοικητικό Κέντρο, την Λαμία. Για το λόγο αυτό, με αμείωτη όρεξη συστήσαμε σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα της Στερεάς Ελλάδας, τη δομή «Κέντρο Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας», και την πρότυπη δομή Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης «Γέφυρα». Το ΚΥΕ στήριξε τον Επιχειρηματία, τον Αγρότη και τον Επενδυτή του τόπου μας, ενώ η Γέφυρα σχεδίασε και υλοποίησε δράσεις που ενίσχυσαν άμεσα πάνω από 12.000 αδύναμους συμπολίτες μας, αξιοποιώντας ιδιωτικά κεφάλαια και χορηγίες ιδιωτών.
Για την αντιμετώπιση των μειωμένων χρηματοδοτήσεων από το ΕΣΠΑ, συγκροτήσαμε τη μονάδα Ευρωπαϊκών Έργων. Από το απόλυτο μηδέν πριν το 2014, έχει διασφαλιστεί η συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε δεκάδες έργα, των οποίων ο προϋπολογισμός ξεπερνά τα 27.000.000€, με χρηματοδότηση απευθείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στο πεδίο της προώθησης των Αγροτικών προϊόντων της Στερεάς Ελλάδας στις αγορές της Ελλάδας και του Εξωτερικού, το 2016 ξεκινήσαμε με τη συμμετοχή 40 μικρών παραγωγών σε επιχειρηματικές εκθέσεις, αριθμός που έφτασε το 2017 στους 180, το 2018 στους 310, ενώ το 2019 θα ξεπεράσουμε τους 750, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο, την αναγκαία υπεραξία των αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειάς μας.
Το σημαντικότερο στοίχημα για τις επόμενες γενιές, το οποίο θέσαμε εξαρχής με τον Περιφερειάρχη μου, ήταν το εμβληματικό έργο της επέκτασης του Δικτύου Φυσικού Αερίου στα μεγάλα αστικά κέντρα της Στερεάς Ελλάδας (Λαμία, Χαλκίδα, Λιβαδειά, Θήβα, Άμφισσα & Καρπενήσι). Εργαστήκαμε σκληρά για την υλοποίηση του έργου, το οποίο έχει διασφαλίσει την απαιτούμενη χρηματοδότηση και βρίσκεται στην φάση της έκδοσης των σχετικών διαγωνισμών εκτέλεσής του. Παράλληλα έχουν ξεκινήσει να γίνονται οι πρώτες συνδέσεις στη Λαμία και τη Χαλκίδα.