top of page

Τη δημιουργία υποκ/τος Κτηματολογικού Γραφείου Στερεάς Ελλάδας στην Αταλάντη, ζητά ο Θέμης Χειμάρας

Με ερώτηση που κατέθεσε στον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη, ο Βουλευτής ΝΔ Φθιώτιδας Θέμης Χειμάρας ζητά τη δημιουργία Υποκαταστήματος του Κτηματολογικού Γραφείου Στερεάς Ελλάδας στην Αταλάντη, αίτημα που υποστηρίζει και ο Δήμος Λοκρών όπως προκύπτει από το πρόσφατο ψήφισμα που εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο.

 

 

Το Κτηματολογικό Γραφείο Αταλάντης, το οποίο λειτουργεί από το 2005, εξυπηρετώντας μια ευρύτατη περιοχή 10 δημοτικών ενοτήτων, πρόκειται να απορροφηθεί από το «Κτηματολογικό Γραφείο Στερεάς Ελλάδας» με έδρα τη Λαμία, αναγκάζοντας τους πολίτες και τους επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής, να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για τις ανάγκες των συναλλαγών τους.

Το υπάρχον Κτηματολογικό Γραφείο Αταλάντης, το οποίο και πρόκειται να καταργηθεί, εξυπηρετεί σημαντικό αριθμό πολιτών και επαγγελματιών. Μόνο το 2019, διεκπεραίωσε 3.419 υποθέσεις με τα έσοδά του να αγγίζουν τις 120.000 €, γεγονός που τεκμηριώνει την πρόταση αυτή.

Επίσης, πρέπει να παραταθεί η προθεσμία για διορθώσεις σφαλμάτων στις περιοχές της Αταλάντης, Μαλεσίνας, Λιβανατών, Αγίου Κωνσταντίνου, Αρκίτσας, Τραγάνας, Κυπαρισσίου, Προσκυνά και Λουτσίου και να προστεθεί σε αυτές η περιοχή του Μαρτίνου.

Σε δήλωσή του, ο Θέμης Χειμάρας αναφέρει:

««Την ίδρυση υποκαταστήματος Κτηματολογικού Γραφείου Στερεάς Ελλάδας στην Αταλάντη, ζητώ με ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Το σχετικό αίτημα τεκμηριώνεται με επάρκεια στις προτάσεις των φορέων.

Επιπλέον, αναγκαία είναι και η παράταση της προθεσμίας για διορθώσεις σφαλμάτων για την Λοκρίδα, αφού ήταν από τις πρώτες υπό κτηματογράφηση περιοχές, με αποτέλεσμα να έχουν σημειωθεί πολυάριθμα λάθη στην καταγραφή ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων.

Ο Δήμος Λοκρών, ο Δικηγορικός Σύλλογος Λαμίας, Συμβολαιογράφοι, Δικαστικοί Επιμελητές και Μηχανικοί της Φθιώτιδας θέτουν, επίσης, έντονα το θέμα των εκκρεμών αιτήσεων διόρθωσης».


Αναλυτικά η ερώτηση:

bottom of page