Ο Θέμης Χειμάρας στην "Ώρα της Φωκίδας"

Συνέντευξη του Βουλευτή Φθιώτιδας στην εφημερίδα "Η ώρα της Φωκίδας" και στην κ. Παναγιώτα Γιαννούλη.


1.Ως πρώην αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας τι πιστεύετε ότι απαιτεί η επόμενη μέρα για να επανεκκινήσουμε την κοινωνία και την οικονομία μας;


Οι επιπτώσεις της πανδημίας είναι πρωτοφανείς και δυστυχώς το μέγεθός τους δεν μπορεί να εκτιμηθεί πλήρως, καθώς η υγειονομική κρίση είναι σε εξέλιξη.

Αναλογιζόμενη εγκαίρως η Κυβέρνηση το υψηλό βάρος που θα προκύψει στις αγορές, κυρίως όμως τις περιορισμένες δημοσιονομικές αντοχές της ελληνικής οικονομίας, πρωταγωνίστησε στην διεκδίκηση ενεργοποίησης των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων, οι οποίες θα λειτουργούσαν ως δίχτυ προστασίας για την επιχειρηματικότητα και την εργασία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης που ζήτησε την ενεργοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε αυτή την κατεύθυνση.

Η προσπάθεια απέδωσε καρπούς για την χώρα μας, η οποία διασφάλισε την συμμετοχή της σε πρόσθετες ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης, οι οποίες σε συνδυασμό με τους πόρους της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027, το νέο ΕΣΠΑ δηλαδή, ξεπερν