top of page

Συνάντηση με τον Υπουργό αναφορικά με τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας είχε ο Θέμης Χειμάρας

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία κ. Θεμιστοκλής Χειμάρας πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με τις προθέσεις του Yπουργείου αναφορικά με τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στον Καραβόμυλο.

 
 

Σε σχετική επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019, ο κ. Χειμάρας εξέφρασε την αντίθεσή του στη δημιουργία νέου κέντρου προσωρινής φιλοξενίας, παραθέτοντας μια σειρά από λόγους για τους οποίους ένας τέτοιος σχεδιασμός δε θα ήταν προσοδοφόρος για την περιοχή. Ο Βουλευτής στην επιστολή του καταλήγει:


«Όπως ήδη γνωρίζετε, η Φθιώτιδα σηκώνοντας δυσανάλογο βάρος στην μεταναστευτική κρίση και αντιμετωπίζοντας το ζήτημα με παραδειγματική κοινωνική ευαισθησία, έχει κάνει το καθήκον της δημιουργώντας κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή των Θερμοπυλών από τις αρχές του 2016.


Η πρότυπη δομή που λειτουργεί δίπλα από τον αρχαιολογικό χώρο των Θερμοπυλών, παρότι είχε αρχικά χαρακτηρισθεί ως προσωρινή, τείνει να γίνει μόνιμη επηρεάζοντας αρνητικά τη διαδικασία τουριστικής αξιοποίησης του Αρχαιολογικού χώρου, της Ιαματικής Πηγής Θερμοπυλών και των υφιστάμενων κτηριακών Υποδομών.


Κατόπιν όλων αυτών και έχοντας αφουγκραστεί τις ανησυχίες και τις διαμαρτυρίες της τοπικής κοινωνίας, εκφράζω την αντίθεσή μου στη δημιουργία 2ου κέντρου φιλοξενίας στην Φθιώτιδα και συγκεκριμένα στην περιοχή του Καραβόμυλου».

bottom of page