top of page

Συνάντηση Θέμη Χειμάρα με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Κώτσηρα


 
 

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας συναντήθηκε χθες με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Γιώργο Κώτσηρα για ζητήματα που αφορούν το νομικό κόσμο της Φθιώτιδας, καθώς και θέματα προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών.


Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο Βουλευτής:


"Σε συνέχεια της συνάντησής μου με τον Πρόεδρο και μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Φθιώτιδας, επισκέφθηκα τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης και δραστήριο συνάδελφο κ. Γιώργο Κώτσηρα.


Η κάλυψη των κενών θέσεων των δικαστικών υπαλλήλων και η πρόβλεψη μίας επιπλέον θέσης Αντιεισαγγελέα Εφετών είναι απαραίτητη, δεδομένου ότι η Λαμία είναι έδρα της Περιφέρειας και τριών καταστημάτων κράτησης.


Η βελτίωση των υποδομών του δικαστικού μεγάρου Λαμίας είναι αναγκαία και ιδιαίτερα η τοποθέτηση ράμπας ΑμεΑ, για την οποία ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε να ξεκινήσει άμεσα τις απαιτούμενες διαδικασίες.


Συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε στενά, στο πλαίσιο της κατάρτισης του ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης για τα δικαιώματα των παιδιών και την προστασία της ανηλικότητας, που ήδη επεξεργάζεται το Υπουργείο.


Η προστασία των παιδιών μας από κάθε φαινόμενο κακοποίησης, έμφυλης βίας και κοινωνικού αποκλεισμού, είναι το ζητούμενο της νομοθέτησης.


Αν και δεν εξαρτάται από τον ίδιο, είναι προφανές πως μετέφερα την αγωνία των Δικηγόρων της Φθιώτιδας για την επαναλειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών με τη λήψη αυστηρών υγειονομικών μέτρων.

Η αναστολή λειτουργίας τους για σχεδόν ένα χρόνο, δημιουργεί ζητήματα επιβίωσης στο νομικό κόσμο της Φθιώτιδας".


bottom of page