top of page

Συνάντηση Θέμη Χειμάρα με εκπροσώπους της Ένωσης Ιδιοκτητών Ραδιοταξί Λαμίας


 
 

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας μίλησε με τους επαγγελματίες οδηγούς ΤΑΞΙ της Λαμίας για όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν.


Όπως αναφέρει ο Βουλευτής:


" «Τις περισσότερες ημέρες του lockdown, δεν κάνουμε ούτε ένα δρομολόγιο». Οι επαγγελματίες οδηγοί των ΤΑΞΙ, είναι ένας από τους κλάδους που έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα εξαιτίας των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας.

Ζήτησα να συναντηθώ με τους εκπροσώπους τους. Να τους ακούσω. Να μάθω από πρώτο χέρι, σε ποιο βαθμό τα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση έχουν πιάσει τόπο.

Η πρώτη αλήθεια, είναι ότι έλαβαν και λαμβάνουν στήριξη μέσω των επιστρεπτέων προκαταβολών και των αποζημιώσεων, ρυθμίσεων οφειλών, της μείωσης ΦΠΑ στο 13% κλπ. Η δεύτερη αλήθεια είναι ότι αυτή η βοήθεια, δεν μπορεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες τους, όπως ισχύει και σε πολλούς άλλους κλάδους.

• Μείωση των τελών κυκλοφορίας και επιπλέον παράταση της ειδικής άδειας Ε.Δ.Χ. ταξί. • Επέκταση του προγράμματος επιδότησης για την αντικατάσταση των παλαιών ταξί με ηλεκτρικά οχήματα και σε άλλες τεχνολογίες φιλικές προς το περιβάλλον, όπως το φυσικό αέριο. • Επιδότηση των κενών θέσεων που επιβάλουν οι υγειονομικοί περιορισμοί. • Δεδομένης της έκθεσής τους στον Covid-19, κατά προτεραιότητα συμμετοχή στις επόμενες φάσεις του εμβολιασμού.

Αυτή θα είναι και η ατζέντα των διεκδικήσεών μου από τα συναρμόδια Υπουργεία.".



bottom of page