top of page

Συνάντηση Θέμη Χειμάρα με το Δήμαρχο Καμένων Βούρλων Γιάννη Συκιώτη για τη νέα προγραμματική περίοδο

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας συνεχίζει τη σειρά επαφών του με τους Δημάρχους της Φθιώτιδας με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων της νέας προγραμματικής περιόδου.



Χθες, βρέθηκε στο Δήμο Καμένων Βούρλων όπου συναντήθηκε με το Δήμαρχο κ. Γιάννη Συκιώτη και συνεργάτες του για να εξετάσουν από κοντά τους στόχους του Δήμου σχετικά με τα έργα υποδομών, τα οποία μπορούν να χρηματοδοτηθούν από Ευρωπαϊκούς πόρους και το πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης".


Ο Δήμος Καμένων Βούρλων διαθέτει σημαντικό ιαματικό πλούτο γι΄αυτό και έγινε εκτενής συζήτηση για τις εξελίξεις επί των ζητημάτων που αφορούν στην αξιοποίησή τους.


Ο κ. Χειμάρας κατέγραψε τις προτάσεις του Δήμου ώστε να συμβάλει στις ενέργειες που απαιτούνται για την υλοποίησή τους σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία.


Σε δήλωσή του ο Θέμης Χειμάρας αναφέρει χαρακτηριστικά:


«Με τον Δήμαρχο Καμένων Βούρλων Γιάννη Συκιώτη και συνεργάτες του, εξετάσαμε τις προτεραιότητες του Δήμου για μελέτες και αναγκαίες υποδομές που θα τον καταστήσουν πιο λειτουργικό και σύγχρονο.

Σε διαρκή επικοινωνία με τα συναρμόδια Υπουργεία, εργαζόμαστε ώστε να εξαντλήσουμε κάθε διαθέσιμο ευρώ από το πρόγραμμα "Τρίτσης" και το ΕΣΠΑ, τόσο για έργα όσο και για ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Στο κομμάτι των ιαματικών πηγών, έχει διευθετηθεί ένα σημαντικό ποσοστό των περιβαλλοντικών, πολεοδομικών και αδειοδοτικών ζητημάτων.

Χρειάζεται μεγαλύτερη ταχύτητα και συντονισμένες ενέργειες από τους εμπλεκόμενους φορείς και το ΤΑΙΠΕΔ, ώστε να βγουν στον αέρα οι διαγωνισμοί για την αξιοποίηση των ιαματικών ακινήτων εντός του 2021».


bottom of page