Πρόταση για στήριξη του ιαματικού τουρισμού και των Λουτροπόλεων, με πρωτοβουλία του Θέμη Χειμάρα

Στην κοινή ερώτηση που κατέθεσαν οι Βουλευτές ΝΔ Φθιώτιδας Θέμης Χειμάρας, Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης και Πέλλας Λάκης Βασιλειάδης, προς τους Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Οικονομικών, Τουρισμού και Υγείας, προτείνουν ειδικά μέτρα στήριξης του θερμαλισμού και του τουρισμού υγείας.

Σε περιοχές, όπως είναι τα Λουτρά Υπάτης και τα Καμένα Βούρλα στη Φθιώτιδα, τα Λουτρά Πόζαρ στην Πέλλα και τα Λουτρά Αιδηψού στην Β. Εύβοια, οι τοπικές οικονομίες ενισχύονται σημαντικά από Έλληνες τουρίστες, οι οποίοι επισκέπτονται τις ιαματικές πηγές και λαμβάνουν υπηρεσίες θερμαλισμού και ευεξίας.

Το πλήγμα που επιφέρει η παγκόσμια υγειονομική κρίση στον ελληνικό τουρισμό είναι αναμφισβήτητα ισχυρό, με την τουριστική κίνηση να καταγράφει κάθετη πτώση.

Οι εγκαταστάσεις εκμετάλλευσης των ιαματικών πηγών, τα υδροθεραπευτήρια, τα ξενοδοχεία, αλλά και οι επιχειρήσεις εστίασης, λιανικού εμπορίου και μεταφορών (ΚΤΕΛ), εξαρτώνται άμεσα από το ποσοστό των επισκεπτών, απασχολώντας παράλληλα μεγάλο αριθμό εργαζομένων.

Για το λόγο αυτό, χρειάζεται επέκταση των ευεργετικών μέτρων στήριξης, που έχει ήδη λάβει η Ελληνική Κυβέρνηση, κυρίως για τις ειδικές μορφές τουρισμού, όπως είναι ο ιαματικός.