top of page

Θ. Χειμάρας: "Απλώνουμε πλέγμα προστασίας στις εμπορικές συναλλαγές των αγροτών μας."


 
 

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που αφορά στην ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/633 σχετικά με τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές στις σχέσεις μεταξύ επιχειρήσεων στην αλυσίδα εφοδιασμού γεωργικών προϊόντων και τροφίμων.


Ο Βουλευτής αναφέρθηκε στη σημασία των διατάξεων για την προστασία των αγροτών, υπογραμμίζοντας πως:

"Ο δρόμος «από το χωράφι στο ράφι» των διεθνών αγορών, κρύβει παγίδες, κακοτοπιές και δυσκολίες, που εμποδίζουν τα ελληνικά προϊόντα να κατακτήσουν τις αγορές του κόσμου. Κατά τη θητεία μου στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, προσπαθήσαμε να διαμορφώσουμε ένα εύκολο και ασφαλές μονοπάτι εξαγωγών, για τον μικρό παραγωγό, τον συνεταιρισμό, την ομάδα παραγωγών του τόπου μας. Έχω γίνει, λοιπόν, δέκτης πολλών περιστατικών με αθέμιτες εμπορικές τακτικές εις βάρος των Ελλήνων Αγροτών.

Με το σημερινό νομοσχέδιο, απλώνουμε ένα πλέγμα προστασίας στους αγρότες μας που θα προφυλάσσει τις εμπορικές τους συναλλαγές, την παραγωγή και κυρίως, το εισόδημά τους.

Που θα περιορίσει τους κακοπληρωτές και επιτήδειους αγοραστές που αθετούν τις συμφωνίες την τελευταία στιγμή και εκμεταλλεύονται τον μόχθο του Έλληνα Αγρότη".


Ολόκληρη η τοποθέτηση του Θέμη Χειμάρα:



bottom of page