top of page

Ομιλία Θέμη Χειμάρα για το φορολογικό Νομοσχέδιο

Τη μείωση της φορολογίας για τους συνεταιριζόμενους αγρότες ανέδειξε στη σημερινή του ομιλία ο Βουλευτής Θέμης Χειμάρας.


Στα πλαίσια της σημερινής του ομιλίας στη Βουλή, με αφορμή την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου, ο Βουλευτής, τόνισε την ανάγκη να δοθούν φορολογικά κίνητρα σε αγροτικά συνεργατικά σχήματα, ομάδες παραγωγών και συνεταιρισμούς.


Με αφετηρία την προσωπική του εμπειρία από το πόστο του Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, αλλά και την πολύπλευρη προσπάθειά του να ενισχύσει την εξωστρέφεια των αγροτικών προϊόντων, πρότεινε τη μείωση του φορολογικού συντελεστή στο 10% για τα τιμολόγια που εκδίδουν οι συνεταιριζόμενοι αγρότες προς τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.


Ο κ. Χειμάρας εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα λάβει τα αναγκαία μέτρα, όταν βρεθεί ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος.

Δεν παρέλειψε όμως να αναφερθεί και στις φοροελαφρύνσεις που εισάγονται σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και επαγγελματίες με το νέο νομοσχέδιο, καθώς και στα κομβικά διορθωτικά μέτρα όσον αφορά τον κλάδο της οικοδομής.

Ενδεικτική της ομιλίας του, είναι η δήλωση του κ. Χειμάρα στην οποία αναφέρει:

«Αποτελεί μονόδρομο η συνένωση δυνάμεων, η συμμετοχή των Αγροτών μας σε συνεργατικά σχήματα, σε ομάδες παραγωγών και συνεταιρισμούς.

Είμαι σίγουρος πως θα σταθούμε δίπλα και θα στηρίξουμε ουσιαστικά το νέο αναπτυσσόμενο μοντέλο συνεταιριστικής οικονομίας.


Είμαι σίγουρος πως ο μόχθος των αγροτών μας θα ανταμειφθεί και σύντομα θα απολαμβάνουν οι ίδιοι την υπεραξία των κόπων τους».

bottom of page