top of page

Ο Θέμης Χειμάρας στον Λαμία FM1 για κτηνοτρόφους, επιχειρήσεις, "Βοήθεια στο Σπίτι"

Ο Βουλευτής μιλά για τα μέτρα ενίσχυσης των κτηνοτρόφων και των επιχειρήσεων, για την πληρωμή των εργαζομένων του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" και για τη στήριξη της οικονομίας, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Λαμία FM1-96,2 με τη Βούλα Τσιαχρή και τον Απόστολο Έλληνα.

 
 

- Οι κτηνοτρόφοι θα έχουν τη στήριξη της Κυβέρνησης απέναντι στην πτώση της κατανάλωσης αλλά και στο φαινόμενο των ελληνοποιήσεων. Ξεκινά για πρώτη φορά, εντατικός έλεγχος σε όλη τη διαδρομή των εισαγόμενων προϊόντων, καθώς και απογραφή των αποθεμάτων κρέατος αμνοεριφίων και αυγών, ντόπιων και εισαγόμενων, ώστε να αποφευχθούν αθέμιτες πρακτικές. Στόχος μας είναι η αύξηση και ταχύτερη καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης 2019 για τα αιγοπρόβατα.

- Οι εργαζόμενοι στο "Βοήθεια στο Σπίτι" είναι στην πρώτη γραμμή και πρέπει να πληρωθούν. Οι διαδικασίες πληρωμής για το 2020 έχουν ξεκινήσει.

- Διαμορφώνονται και θα ανακοινωθούν άμεσα, τα μέτρα στήριξης των αγροτών ύψους 150 εκατομμυρίων.

- Συνεχώς, εμπλουτίζονται με σύνεση, τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων. Ξεκινά η δανειοδότηση των επιχειρήσεων με πολύ χαμηλό επιτόκιο και περίοδο χάριτος, ώστε να εξασφαλιστεί η ρευστότητα και η γρήγορη επανεκκίνηση της αγοράς, μετά τη λήξη της υγειονομικής κρίσης.

- Σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, προετοιμαζόμαστε για την επόμενη μέρα αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο αλλά και την ευελιξία στη διαχείριση των ευρωπαϊκών πόρων, που εξασφάλισε η Ελληνική Κυβέρνηση.

---

Από τη συνέντευξή μου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Λαμία FM1, με την Βούλα Τσιαχρή και το Απόστολο Έλληνα.

bottom of page