"Να προβλεφθεί αυξημένη μοριοδότηση στους αγρότες που επλήγησαν από τον ΙΑΝΟ στις δράσεις του ΠΑΑ"

Με ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό, ο Βουλευτής ΝΔ Φθιώτιδας Θέμης Χειμάρας ζητά αυξημένη μοριοδότηση των αγροτών που επλήγησαν από τον ΙΑΝΟ, στις προσκλήσεις που αναμένονται το προσεχές διάστημα λόγω της επικείμενης 9ης τροποποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.


Ειδικότερα, στην ερώτηση, την οποία συνυπογράφει με τον Βουλευτή ΝΔ Καρδίτσας Γιώργο Κωτσό, γίνεται αναφορά στις προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υποβολή προτάσεων που αναμένονται για τους Νέους Αγρότες στο Μέτρο 6 και για τα Σχέδια Βελτίωσης στο Μέτρο 4.

Στις δράσεις αυτές, άλλωστε, εξετάζεται ήδη η πρόβλεψη για επιπλέον μοριοδότηση προς τους υποψηφίους πυρόπληκτων περιοχών.

Ο Βουλευτής έχει πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Στύλιο ο οποίος είναι αρμόδιος για τη διαχείριση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Υπενθυμίζεται ότι στις Π.Ε. Φθιώτιδας και Καρδίτσας, ο μεσογειακός τυφώνας ΙΑΝΟΣ προκάλεσε τεράστιες ζημιές τον Σεπτέμβριο 2019, με αποτέλεσμα να συρρικνωθεί σημαντικά το εισόδημα των αγροτών στις περιοχές αυτές.

Σε δήλωσή του ο Θέμης Χειμάρας αναφέρει: