top of page

«Με ενότητα και ομοψυχία, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πάντα θα γράφουν ιστορία!»

Μήνυμα του Βουλευτή ΝΔ Φθιώτιδας Θέμη Χειμάρα για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.



"Η σημερινή μέρα αποτελεί μια σπουδαία ευκαιρία για ανασκόπηση και σκέψη με αφορμή τα σπουδαία γεγονότα που συντέλεσαν στην Επέτειο του ΟΧΙ, στο Έπος του 1940 και στην Εθνική Αντίσταση ενάντια στα κατοχικά στρατεύματα.

Τιμούμε την απαράμιλλη γενναιότητα των Αγωνιστών και το πάθος τους για ελευθερία, αξιοπρέπεια, δημοκρατία.

Όλα αυτά που σήμερα θεωρούμε, δικαίως, κεκτημένα και αδιαπραγμάτευτα.

Στη χαραυγή μιας νέας περιόδου, μετά την επέλαση της πανδημίας και τις πολλαπλές συνέπειες που αφήνει πίσω της στην οικονομία και στην κοινωνία, η Ιστορία μας ζητά για μία ακόμη φορά, να αγωνιστούμε σκληρά με συναίνεση και αλληλοσεβασμό ώστε γρήγορα, να ανακάμψουμε χτίζοντας παράλληλα μια σύγχρονη, πιο δίκαιη και αποτελεσματική χώρα.

Να προασπίσουμε την εθνική μας κυριαρχία και να ισχυροποιήσουμε τη θέση μας στον παγκόσμιο γεωπολιτικό χάρτη.

Να προστατεύσουμε την υγεία, τους κοινωνικά πιο ευαίσθητους συμπολίτες μας και να καλλιεργήσουμε εκείνες τις συνθήκες που θα συνδράμουν στην πρόοδο των επόμενων γενεών.

81 χρόνια μετά το μεγάλο "ΟΧΙ", έχουμε καταφέρει πολλά, παρά τα εμπόδια, τις αποτυχίες και τις αστοχίες που μεσολάβησαν από τότε έως τώρα και μπορούμε ακόμη περισσότερα.

Εξάλλου, με «όπλα» την ενότητα, την ομοψυχία και το πείσμα πως, ακόμα και το ακατόρθωτο είναι εφικτό, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πάντα θα γράφουν ιστορία! Χρόνια πολλά σε όλους και όλες!".









bottom of page