top of page

Η ενίσχυση της πρόσβασης των Αγροτών στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα





Τα ζητήματα επισιτιστικής κρίσης που είναι πολύ πιθανόν να προκύψουν, παράλληλα με την ενίσχυση της πρόσβασης των Αγροτών στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας κατά απόλυτη προτεραιότητα έθεσε με την τοποθέτηση του στην Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΝΔ Θέμης Χειμάρας, στο πλαίσιο της ομιλίας του για το νέο κλιματικό νόμο.


Συγκεκριμένα ο κ. Χειμάρας ανέφερε πως ο Κλιματικός νόμος αποτελεί τον Οδικό Χάρτη, για την επίτευξη της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή έως το 2030, καθώς και της κλιματικής ουδετερότητας, έως το 2050, προκειμένου να περιοριστεί η αύξηση της θερμοκρασίας κατά 1,5°C, σε εφαρμογή της Συμφωνίας του Παρισιού.

Θα συμβάλει σημαντικά στην προσπάθεια απεξάρτησης της χώρας από την εισαγωγή ορυκτών καυσίμων, διότι περιλαμβάνει διατάξεις, για την κατάργηση της χρήσης τους, στην ηλεκτροπαραγωγή, στις μεταφορές και στα κτίρια.

Ο Βουλευτής στα ζητήματα της κλιματικής κρίσης, τις επιπτώσεις της οποίας δυστυχώς βιώνουμε και στη χώρα μας, με την αύξηση του αριθμού και της έντασης των ακραίων καιρικών φαινομένων, αναδεικνύοντας ως επιτακτική, την ανάγκη δημιουργίας έργων και παρεμβάσεων, για την θωράκιση σημείων επικινδυνότητας της Ελληνικής επικράτειας.


Ο κ. Χειμάρας συνέδεσε το ενδεχόμενο επισιτιστικής κρίσης, με την ενίσχυση της πρόσβασης των Γεωργών και των Κτηνοτρόφων στην αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ειδικότερα των Φωτοβολταικών, δηλώνοντας σχετικά από το βήμα Βουλής των Ελλήνων:


«Η διαφαινόμενη επισιτιστική κρίση, αναδεικνύει ακόμη περισσότερο, την ανάγκη ενίσχυσης των Αγροτών μας. Αυτό που δεν λέγεται ανοιχτά, αν και θα έπρεπε, είναι πως η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, μας διδάσκει πως η παραγωγή τροφίμων και η καλλιέργεια της Ελληνικής γης, δεν είναι απλά ένας ακόμη στόχος, δεν είναι μια ακόμη προτεραιότητα.

Είναι πρώτιστη προτεραιότητα, είναι κορυφαίος στόχος και εύχομαι να μην γίνει «συνθήκη επιβίωσης».

Για το λόγο αυτό, πρέπει η πρόσβαση στις ΑΠΕ για τους Αγρότες μας, τους Γεωργούς και τους Κτηνοτρόφους της Ελληνικής υπαίθρου, να υποστηριχθεί από την Ελληνική πολιτεία, διασφαλίζοντας την δυνατότητα συμμετοχής τους, μέσα από ένα ειδικό πλαίσιο που θα αφορά μόνο αυτούς.

Μέσα από χρηματοδοτικά εργαλεία που θα ενισχύσουν την δυνατότητα πρόσβασης των μικρών Αγροτών μας. Μέσα από την παροχή προτεραιότητας για την σύνδεσή τους στο δίκτυο».











bottom of page