Άμεση αναγνώριση όλων των ιαματικών πηγών της Φθιώτιδας ζητά με ερώτησή του στον Υπουργό Τουρισμού, ο Θέμης Χειμάρας.
Το θέμα της αναγνώρισης των φυσικών πόρων Λουτρόπολης Καμένων Βούρλων, Μύλου Κονιαβίτη, Καλλιδρόμου και Πλατυστόμου ως ιαματικών καθώς και την επιτάχυνση των ανάλογων διαδικασιών για όλες τις ιαματικές πηγές της Φθιώτιδας, αναδεικνύει με ερώτησή του προς τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, ο Βουλευτής ΝΔ Φθιώτιδας Θέμης Χειμάρας.
Σταθερός στις προεκλογικές του δεσμεύσεις, ο Βουλευτής μετά την ενημερωτική συνάντηση με εκπροσώπους του ΤΑΙΠΕΔ, προχωρά την προσπάθεια σταδιακής επίλυσης των ζητημάτων που παρεμποδίζουν εδώ και πολλά χρόνια την αξιοποίηση του Φθιωτικού φυσικού πλούτου.
Με την ερώτησή του επισημαίνει πως η άμεση αναγνώριση κάθε φυσικού πόρου της Φθιώτιδας – και κατ’ επέκταση όλης της χώρας - ως ιαματικού, είναι αναγκαία ώστε να διαμορφωθεί το απαραίτητο και ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο καθώς επίσης και να συνταχθεί ένα ενιαίο στρατηγικό σχέδιο για την τουριστική αξιοποίηση των ιαματικών μας πηγών.
Στη συνέχεια μέσω των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων και των επενδυτικών προτάσεων, η Φθιώτιδα έχει τη δυνατότητα να αναχθεί σε προορισμό για τον Τουρισμό Υγείας (ιαματικό – ιατρικό). Ο στόχος αυτός, ειδικά για μια περιοχή με δεκάδες ιαματικές πηγές όπως ο νομός μας, αποτελεί υψηλή προτεραιότητα και βασική στόχευση καθώς παρέχει πολλαπλασιαστικά αναπτυξιακά, οικονομικά και εργασιακά οφέλη.
Σε δήλωσή του ο κ. Χειμάρας αναφέρει:
«Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και στην περίπτωση των ιαματικών πηγών η αρχή είναι η αναγνώριση και ο καθορισμός των ιδιοτήτων τους! Γι’ αυτό και σε ερώτηση που κατέθεσα στον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, επισημαίνω την ανάγκη επίσπευσης των σχετικών διαδικασιών αναγνώρισης όλων των φυσικών πόρων της Φθιώτιδας ως ιαματικών.
Είναι η πλέον κατάλληλη συγκυρία να προχωρήσουμε, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, στο σχεδιασμό και την εφαρμογή μιας βιώσιμης αναπτυξιακής στρατηγικής για την αξιοποίηση του ιαματικού μας πλούτου.
Σε συνδυασμό με τις καλές κλιματολογικές συνθήκες, το φυσικό τοπίο, την πολιτιστική κληρονομιά και ιστορική παράδοση της περιοχής η Φθιώτιδα μπορεί να γίνει δυναμικός προορισμός Τουρισμού Υγείας 4 εποχών με όλα τα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη που αυτό συνεπάγεται».
Comments