top of page

Επίσκεψη στο Δήμαρχο Λαμιέων πραγματοποίησε ο Θέμης Χειμάρας.


Ο Βουλευτής Θέμης Χειμάρας, συναντήθηκε σήμερα με το Δήμαρχο Λαμιέων κ. Ευθύμιο Καραΐσκο, προκειμένου να συζητήσουν σχετικά με μια σειρά πρωτοβουλιών που έχει λάβει το τελευταίο διάστημα και αφορούν άμεσα τον Δήμο Λαμιέων.


Συγκεκριμένα:


  1. Αναψυκτήριο Κάστρου Λαμίας: Μετά από συνάντηση του κ. Χειμάρα με την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη και τους συνεργάτες της, οριστικοποιήθηκε η επίσπευση των σχετικών διαδικασιών με στόχο την ολοκλήρωσή τους εντός του Ιανουαρίου, σε σχέση με την παραχώρηση στον Δήμο Λαμιέων και την επαναλειτουργία του Αναψυκτηρίου του Κάστρου της Λαμίας. Πρόκειται για μια διαδικασία που ανέδειξε δια των μέσων κοινοβουλευτικού ελέγχου από τον Οκτώβριο 2019, σε συνεννόηση με τον κ. Δήμαρχο.

  2. Αξιοποίηση της Ιαματικής Πηγής και των υποδομών των Θερμοπυλών: Μετά τις θετικές αποφάσεις του ΚΑΣ, μέσω των οποίων εγκρίθηκαν οι μελέτες του Δήμου Λαμιέων για την ήπια ανάπλαση του αρχαιολογικού χώρου και την έγκριση του ΕΣΧΑΔΑ, διαμορφώνονται βελτιωμένες συνθήκες για έναν γόνιμο διαγωνισμό. Ο Βουλευτής ενημέρωσε τον κ. Δήμαρχο σχετικά με την διαβεβαίωση που έλαβε από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκη, ότι η προσωρινή Δομή Φιλοξενίας δεν θα αποτελέσει εμπόδιο στη διαγωνιστική διαδικασία του ΤΑΙΠΕΔ, η οποία αναμένεται τον επόμενο χρόνο.

  3. Αξιοποίηση της Ιαματικής Πηγής και των υποδομών των Λουτρών Υπάτης: Μετά από στενή συνεργασία με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, επισπεύδονται οι διαδικασίες ωρίμανσης των σχετικών μελετών και αδειοδοτήσεων, ώστε να εκκινήσει άμεσα και η διαγωνιστική διαδικασία αξιοποίησης.

  4. Αξιοποίηση της Ιαματικής Πηγής των Ψωρονερίων: Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Τουρισμού για την σύσταση της εταιρείας με την επωνυμία «Ιαματικές Πηγές Ελλάδας ΑΕ, στο οποίο ο κ. Χειμάρας υπήρξε εισηγητής της πλειοψηφίας, ανοίγει ο δρόμος χρηματοδότησης από Ευρωπαϊκούς πόρους, ολοκληρωμένου έργου με στόχο την ανάδειξη και αξιοποίηση της πηγής προς όφελος του Δήμου Λαμιέων.

  5. Φυσικό Αέριο: Μετά από πολλές χρόνια προσπαθειών, οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά της Λαμίας, έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν τα οφέλη που προκύπτουν από την σύνδεσή τους με το δίκτυο Φυσικού αερίου που κατασκευάζεται. Ο κ. Χειμάρας ενημέρωσε τον κ. Δήμαρχο σχετικά με την αναζήτηση πρόσθετων χρηματοδοτήσεων, επιχορήγησης της εγκατάστασης του εξοπλισμού σύνδεσης, για τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας.

  6. Αξιοποίηση της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας: Ο κ. Χειμάρας εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ίδρυση του νέου φορέα, του οποίου η σύσταση εγκρίθηκε από το Δημοτικό, Περιφερειακό και Διοικητικό συμβούλιο, του Δήμου Λαμιέων, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του ΕΒΕ Φθιώτιδας, αντίστοιχα. Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά, η απόλυτη στήριξη του κ. Χειμάρα στους τοπικούς φορείς για την αξιοποίηση της ΠΕΛ. Ο ίδιος μάλιστα έχει συνδράμει στην στοχευμένη αναζήτηση της δημόσιας χρηματοδότησης, μέσω του ΕΣΠΑ και του Ταμείο Ανάκαμψης.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο Θέμης Χειμάρας, για τον απολογισμό των δράσεων και τον προγραμματισμό των διεκδικήσεων:


«Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, αναψυκτήριο Κάστρου Λαμίας και Ιαματικές πηγές ήταν τα βασικά θέματα της συνάντησής μας με το Δήμαρχο Λαμιέων, φίλο και συνεργάτη από τη θητεία μας στην Περιφέρεια, Θύμιο Καραΐσκο.

Εργαζόμαστε από κοινού, εδώ και πολλά χρόνια για αναπτυξιακά ζητήματα του Δήμου Λαμιέων και είναι χαρά να βλέπουμε να γίνονται θετικά βήματα προόδου, έστω και με μικρότερες ταχύτητες από ότι θα θέλαμε.


Από τις αρχές του 2022, επισπεύδονται οι ενέργειες για την επαναλειτουργία του Αναψυκτηρίου, όπως με διαβεβαίωσε η Υπουργός κ. Μενδώνη, ενώ προχωρούν οι απαραίτητες εγκρίσεις για την ήπια ανάπλαση του αρχαιολογικού χώρου των Θερμοπυλών, ώστε το 2022 να εκκινήσει επιτέλους ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση της ιαματικής πηγής.

Στο κρίσιμο κομμάτι της ΠΕΛ, συντάσσομαι με τη μεγάλη προσπάθεια του Δήμου Λαμιέων, έχοντας καταθέσει λεπτομερώς προτάσεις για την άμεση ρύθμιση των νομικών ζητημάτων, που θα επιτρέψουν την γρήγορη και βιώσιμη επαναλειτουργία της.


Οι διασφαλισμένοι ευρωπαϊκοί πόροι μπορούν και πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την εξυγίανση και την αναδιοργάνωση ενός από τους πιο ελπιδοφόρους αναπτυξιακούς μοχλούς της πόλης μας και ολόκληρης της Φθιώτιδας.


Η αδιάκοπη δουλειά της δημοτικής αρχής και του ίδιου του Δημάρχου, είναι οραματική, στοχευμένη και περισσότερο από ποτέ αποδοτική. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!».Comments


bottom of page