top of page

"Ενωμένοι δεν φοβόμαστε καμία δοκιμασία και καμία απειλή!"

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας, παρευρέθηκε σήμερα στον Γοργοπόταμο όπου και χαιρέτησε την εκδήλωση για την Ημέρα του Πανελλαδικού Εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης.


Ο Βουλευτής, εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων, τόνισε στον χαιρετισμό του για την Ημέρα του Πανελλαδικού Εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης στο Γοργοπόταμο, τη σπουδαιότητα της σημερινής Επετείου στην κατάκτηση της Εθνικής Ενότητας που όπως και τότε έτσι και σήμερα πηγάζει από την αγάπη όλων των Ελλήνων για την πατρίδα, την ελευθερία, την πρόοδο, την εθνική και κοινωνική αναγέννηση.


Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον κ. Χειμάρα στην κοινή παρακαταθήκη της πάνδημης και αποφασιστικής συμμετοχής του ελληνικού λαού ενάντια στον φασιστικό και ναζιστικό ζυγό, ώστε σήμερα η απόδοση τιμής στην Εθνική Αντίσταση να αποτελεί κεντρικό σημείο στη συλλογική μνήμη κάθε δημοκρατικού κόμματος στα ζητήματα εθνικής πολιτικής.



Ο κ. Χειμάρας, αναφέρθηκε σχετικά στον προσωπικό του λογαριασμό:

«Με ιδιαίτερη συγκίνηση και σεβασμό τιμούμε σήμερα, στην Επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου, την αντίσταση του ελληνικού λαού ενάντια στην φασιστική και ναζιστική κατοχή.


Γιορτάζουμε πάνω από όλα, την πάνδημη συμμετοχή του ελληνικού λαού από όλο το κοινωνικο-οικονομικό και ιδεολογικό φάσμα, σε μια μάχη που εξέφραζε την αγάπη όλων των Ελλήνων για την πατρίδα, την ελευθερία, την πρόοδο, την εθνική και κοινωνική αναγέννηση!


Η προσέλευση στο ιδεώδες της Εθνικής Αντίστασης και η αποφασιστικότητα του λαού μας,

δεν ήταν μια φωτοβολίδα που έλαμψε αποσπασματικά στην μακραίωνη Ιστορία μας, αλλά προήλθε από την ασίγαστη φλόγα και την πίστη στα ιερά ιδανικά της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας που πάντοτε οι Έλληνες διατηρούμε μέσα μας.


Είμαστε περήφανοι που η απόδοση τιμής στην Εθνική Αντίσταση, αποτελεί

πλέον κεντρικό σημείο στη συλλογική μνήμη κάθε δημοκρατικού κόμματος στα ζητήματα εθνικής πολιτικής».



bottom of page