top of page

"Αναβάθμιση των λιμενικών μας υποδομών σημαίνει εμπορική, τουριστική και οικονομική ανάπτυξη."




Στη συζήτηση της Ολομέλειας της Βουλής για το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής «Ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στον νησιωτικό χώρο, διατάξεις για συμμόρφωση με υποχρεώσεις διεθνούς ναυσιπλοΐας και την αναβάθμιση Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ και ειδικές ρυθμίσεις για την ψηφιοποίηση και εν γένει ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής ναυτιλίας στη μετά-COVID εποχή», τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας Θέμης Χειμάρας.


Ενδεικτική της ομιλίας του, είναι η δήλωσή του στην οποία αναφέρει:

« Η Φθιώτιδα έχει ανάγκη από σύγχρονες λιμενικές υποδομές.

Ο λιμένας της Στυλίδας για παράδειγμα, εφόσον αναβαθμιστεί, θα έχει τη δυνατότητα να αναχθεί σε κομβικό εμπορευματικό κέντρο.

Συνδέεται με τα εθνικά δίκτυα μεταφορών και έχει άμεση πρόσβαση στη ΒΙΠΕ Λαμίας, γι΄αυτό και μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις και να δημιουργήσει ποιοτικές θέσεις εργασίας.

Η βελτίωση των υποδομών κατά μήκος του παραλιακού μας μετώπου, σε συνδυασμό με την ενίσχυση των τοπικών Λιμενικών Υπηρεσιών, μπορούν να αποτελέσουν ένα ισχυρό όχημα εμπορικής, τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης.

Τα σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία που σήμερα θεσμοθετούμε, μπορούν και πρέπει να επεκταθούν και στα παράλια της ηπειρωτικής χώρας».

---

Ολόκληρη η ομιλία:




bottom of page