Ποιός είναι ο Θέμης Χειμάρας

Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας,
Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας με τον Κώστα Μπακογιάννη.

Ο Θέμης…

Γεννήθηκα στη Λαμία τον Σεπτέμβριο του 1975 και μεγάλωσα στο Λειανοκλάδι. Είμαι παντρεμένος με την Ζωή Καλατζή, πατέρας του Θάνου 8 ετών και της Όλγας 6 ετών, γιός του Θανάση Χειμάρα, πρώην Βουλευτή και Νομάρχη Φθιώτιδας και της Καίτης Χειμάρα, συνταξιούχου τραπεζικού. Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Διοίκησης & Οικονομίας Τ.Ε. και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA).

Από το 1999 μέχρι το 2007, εργάστηκα σε διάφορες επιχειρήσεις στην Αθήνα, ως στέλεχος Οικονομικών Διευθύνσεων. Η διάθεσή μου να δημιουργήσω την δική μου επαγγελματική πορεία, με οδήγησε το 2005, στην ίδρυση ατομικής επιχείρησης παροχής υπηρεσιών Συμβούλου Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, με εξειδίκευση στην αναδιοργάνωση επιχειρήσεων και τη συμμετοχή τους σε Ευρωπαϊκά αναπτυξιακά προγράμματα.

Ο τόπος μου είναι η ζωή μου. Για το λόγο αυτό το 2006, επέστρεψα μόνιμα στη Λαμία και επέκτεινα την επιχειρηματική μου δραστηριότητα, συστήνοντας κάθετη μονάδα Σχεδιασμού και Παραγωγής Ψηφιακών Εκτυπώσεων (neXtshop). Από το 2013, υπήρξα συνιδρυτής και ασκώ καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου σε εταιρεία παραγωγής Καινοτόμων Εφαρμογών Λογισμικού για έξυπνες συσκευές, η οποία δραστηριοποιείται κυρίως σε αγορές του εξωτερικού.

Η ενασχόληση με τα δημόσια πράγματα 

είναι επιλογή ευθύνης

για το αύριο αυτού του τόπου.

                                                               – ΘΕΜΗΣ ΧΕΙΜΑΡΑΣ

Στα κοινά…

Ασχολήθηκα με τα κοινά για πρώτη φορά στις Περιφερειακές εκλογές του 2014 και εκλέχθηκα πρώτος σε ψήφους Περιφερειακός Σύμβουλος της Φθιώτιδας, με το συνδυασμό του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μπακογιάννη.

Από το Νοέμβριο του 2014, έως το Μάιο του 2016, διετέλεσα Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Σχεδιασμού Περιφερειακής Πολιτικής, με αντικείμενο τη συμμετοχή της Περιφέρειας σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα και την εισήγηση ένταξης έργων στο ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020.

Τον Ιούνιο του 2016, ορίστηκα Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εξωστρέφειας & Αναπτυξιακού Προγραμματισμού.

Είμαι επικεφαλής της Επιτροπής Αναπτυξιακών Θεμάτων της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.) και αιρετός εκπρόσωπός της στην Επιτροπή Παρακολούθησης του ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας 2014-2020.

Σε συνεργασία με όλους τους φορείς της Περιφέρειας, είχα την ευθύνη της σύνταξης του Στρατηγικού Σχεδίου και της προετοιμασίας των Κοινωνικών & Επιχειρηματικών Πολιτικών για την περίοδο 2014-2019 της Περιφέρειας.

μια συμφωνία εμπιστοσύνης

ανάμεσά μας!

Με αμείωτη όρεξη  συστήσαμε σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα της Στερεάς, τη δομή «Κέντρο Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας», και την πρότυπη δομή Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης «Γέφυρα». Το ΚΥΕ στήριξε τον Επιχειρηματία, τον Αγρότη και τον Επενδυτή του τόπου μας και η Γέφυρα σχεδίασε και υλοποίησε δράσεις που ενίσχυσαν άμεσα πάνω από 12.000 αδύναμους συμπολίτες μας, αξιοποιώντας ιδιωτικά κεφάλαια και χορηγίες ιδιωτών.

Για την αντιμετώπιση των μειωμένων χρηματοδοτήσεων από το ΕΣΠΑ,  συγκροτήσαμε τη μονάδα Ευρωπαϊκών Έργων και από το απόλυτο μηδέν πριν το 2014, έχει διασφαλιστεί η συμμετοχή της Περιφέρειας σε 10άδες έργα, των οποίων ο προϋπολογισμός ξεπερνά τα 25 εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδοτούνται απευθείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στο πεδίο της προώθησης των Αγροτικών προϊόντων της Στερεάς Ελλάδας στις αγορές της Ελλάδας και του Εξωτερικού,

ξεκινήσαμε με 40 μικρούς παραγωγούς το 2016 την συμμετοχή σε επιχειρηματικές εκθέσεις, αριθμός που έφτασε τους 180 το 2017, τους 310 το 2018 και θα ξεπεράσουμε τους 550 το 2019, διασφαλίζοντας την αναγκαία υπεραξία των προϊόντων των αγροτών στης Στερεάς.

ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΘΕΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ( ΛΑΜΙΑ, ΧΑΛΚΙΔΑ, ΛΙΒΑΔΕΙΑ, ΘΗΒΑ, ΑΜΦΙΣΣΑ & ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ).

Εργαστήκαμε καθημερινά για την υλοποίηση του έργου, το οποίο έχει διασφαλίσει την απαιτούμενη χρηματοδότηση και βρίσκεται στη φάση της έκδοσης των σχετικών διαγωνισμών εκτέλεσής του, ενώ παράλληλα έχουν  αρχίσει οι πρώτες συνδέσεις στη Λαμία και στη Χαλκίδα.

Επικοινωνήστε

  άμεσα μαζί μας!

Ο Θέμης Χειμάρας και οι συνεργάτες του είναι κάθε στιγμή σε θέση να απαντήσουν άμεσα στα μηνύματά σας και να σας λύσουν  οποιαδήποτε απορία έχετε.